Meniu Închide

Comisia Europeană analizează implementarea Directivei 29/2012/UE privind medierea penală

În primăvara acestui an am făcut o petiție către Comisia Europeană privind greșita aplicare in România a medierii penale prevăzute în Directiva 29/2012. Astăzi mi-a ajuns răspunsul și mi se spune ca este în curs o analiza făcută de Comisie privind aplicarea normelor în discuție, precum și o evaluare a conformității dintre legislația internă și principiile/direcțiile din Directivă, inclusiv privind justiția reparatorie (medierea penală).

Între timp legislația privind medierea penală este în curs de modificare însă nimic nu este concretizat la acest moment. Zilele trecute am făcut o sesizare publica și către Consiliul de Mediere relativa la uniformizarea instituției acordului de mediere penală.

Am scris și voi scrie pe acest subiect pana ce aceasta procedura a medierii infracțiunilor va fi bine reglementată, asta deoarece dreptul la un mediator este un drept fundamental prevazut în Codul de Procedura Penală și în Directiva 29/2012/UE, drept ce aparține atât inculpatului cât și persoanei vătămate și trebuie sa poată fi exercitat pe tot parcursul procesului penal.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postări recente