Meniu Închide

Manifest al avocaților pentru justiție, pentru justițiabili!

Noi avocații am jurat să apărăm drepturile și libertățile oamenilor și asta facem zi de zi, dar mai ales astăzi 04.10.2023! Nu protestăm pentru noi, protestăm pentru justițiabili! Protestăm pentru justiție!

Protestăm pentru că oamenii nu mai au acces la o instanță, nu mai au acces la justiție, nu mai au acces la apărare, nu mai au o securitate juridică, nu mai au nici o încredere în sistemul care ar trebui să le împartă dreptatea.

Fără justiție, oamenii nu mai au dreptul la un proces, iar drepturile lor patrimoniale și nepatrimoniale fără o protecție judiciară sunt nule, lipsite de vigoare, moarte. Neavând justiție, oamenii nu mai au drepturi fundamentale, și nemaiavând drepturi fundamentale, nu mai vorbim de stat de drept și democrație, vorbim de anarhie.

Nu vrem să participăm la priveghiul justiției, așa că protestăm!

Dacă astăzi 4.10.2023 începi un proces civil la Judecătoria X, este posibil să ai o hotărâre definitivă aproape de anul 2030. Un proces care se termină în preajma anului 2030, nu este un proces, este o bătaie de joc a statului la adresa justițiabilului. Aceasta nu este justiție! Noi avocații refuzăm să participăm la acest simulacru de justiție!

Problemele sistemului judiciar sunt extrem de grave, așa cum a arătat zilele trecute și un fost membru CSM, printr-un articol în care a devoalat caracatița din România care s-a conturat, se hrănește și crește în funcțiile și structurile de conducere ale instanțelor, de la cel mai mic tentacul – judecătoriile – până la inimile caracatiței – Înalta Curte de Casație și Justiție. Șubrezirea până la dărâmare a fost planificată pas cu pas…si acum sistemul e în impas!

Noi avocații, în numele justițiabililor și in numele statului de drept, tragem astăzi un ultim semnal de alarmă! Atenționăm CSM-ul, Ministerul Public, Ministerul Justiției, Guvernul, Parlamentul și Administrația Prezidențială  și totodată le solicităm să ia de urgență măsuri pentru restabilirea ordinii de drept, pentru rezolvarea problemelor legate de prăbușirea sistemului judiciar și pentru rezolvarea problemelor legate de dreptul la un avocat, așa cum vor fi identificate punctual de către comunicatele UNBR și ale Barourilor.

În cazul în care problemele nu vor fi rezolvate în cel mai scurt timp, suntem deciși să trecem de la greva de o zi la greva de o lună, ca mai apoi, dacă și dacă nu se vor rezolva toate problemele și solicitările, să inițiem o grevă pe o perioadă nedeterminată!

Fiat Justitia et pereat mundus!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postări recente