Meniu Închide

Activitatea din cadrul biroului nostru pe perioada stării de urgență și după

Mai jos regăsiți modalitățile în care vom lucra pe perioada pandemiei generată de virusul Covid-19.

Avem două noutăți: activitatea se va desfășura preponderent online și plata onorariului se va putea face online prin card bancar ori numerar prin ramburs la curier. Rambursul însemnă plata în numerar la curier când vi se livrează plicul cu contractul discutat și agreat în prealabil. Ne vom continua deci activitatea cu anumite măsuri de protecție.

În contextul stării de urgență (și după) vom lucra luând măsurile igienico-sanitare corespunzătoare descrise mai jos și vom oferi serviciile preponderent online (e-mail, whatsapp, messenger, ZOOM), la telefon, dar și la biroul din Piața Unirii (cu programare prealabilă) pentru cauzele ce necesită întrevederi.

Contractele de asistență juridică se vor încheia la distanță (via e-mail) ori tacit, în conformitate cu prevederile statutare. Astfel, pentru cei care nu au posibilitatea printării, semnării, scanării și retrimiterii contractului pe e-mail, contractul se va încheia tacit, după și prin plata onorariului conform art 121 alin. 4 din Statutul Profesiei de Avocat, care dispune: contractul de asistență juridică se consideră a fi fost încheiat în mod tacit dacă clientul a achitat onorariul menționat în cuprinsul acestuia, achitarea acestui onorariu semnificând acceptarea contractului de către client, caz în care data încheierii contractului este considerată a fi data menționată în cuprinsul contractului. Plata onorariilor pentru serviciile noastre se va putea face online cu cardul ori prin virament bancar, după primirea și agrearea contractului.  Pentru plata cu cardul clientul va primi un link de plată pe sms, pe whatsupp, pe e-mail ori pe alt mijloc de comunicare, unde va introduce datele de pe card pentru validarea tranzacției. Chestiunea este valabilă atât pentru persoanele fizice cât și pentru persoanele juridice. De asemeni plata onorariului se poate face în numerar ramburs la curier când acesta vă aduce contractul de asistență juridică. După efectuarea plății contractul se consideră încheiat, și se va începe activitatea la care ne-am obligat, fie că ține de domeniul avocaturii, fie că ține de domeniul medierii.

Pentru activitatea desfășurată în cadrul biroului nostru avem la dispoziție pentru clienți dezinfectant pentru mâini și, pentru cei care vin fără mască de protecție, măști de protecție. Ele vor fi oferite gratuit. Înaintea desfășurării oricărei activități avocațiale sau de mediere, după intrarea în birou, clienții se vor dezinfecta pe mâini și își vor pune masca de protecție. De asemeni se vor pune la dispoziție, tot gratuit, mănuși de protecție de unică folosință. Spațiul din birou oferă posibilitatea păstrării unei distanțe de 1 m între persoane, distanță pe care o vom respecta în scopul protejării sănătății noastre și a celor din jur. După fiecare client, biroul va fi integral dezinfectat.

Pentru activitatea desfășurată la instanțe clienții sunt rugați să se prezinte doar dacă este necesar ori dacă procesul nu se poate desfășura decât în prezența lor. Clienții vor purta măști de protecție. Dacă nu dețineți astfel de măști, vă voi aduce personal câte o mască pe care o veți purta înainte de a intra în instanță. La fel vom proceda și cu mănușile de unică folosință. În instanță se va păstra o distanță de 1 m față de avocat și față de orice alt participant la proces, inclusiv față de grefier. Fiecare client va fi informat în timp util dacă cauza sa se judecă, se amână ori se suspendă pe perioada stării de urgență.

Pentru activitatea desfășurată la secțiile de poliție, parchete ori alte instituții, clienții se vor prezenta doar dacă este necesar, cu mască și păstrând distanța de 1 m. Dacă nu dețineți astfel de măști, vă voi aduce personal câte o mască pe care o veți purta înainte de a intra în instituție. La fel vom proceda și cu mănușile de unică folosință. Măștile și mănușile le voi oferi gratuit.

Măsurile de protecție sunt absolut necesare având în vedere contagiunea virusului. Măsurile nu numai că mă protejează pe mine, dar vă protejează pe dumneavoastră și pe cei dragi. Pentru mine, pentru dumneavoastră și pentru cei dragi nouă sunt aceste măsuri: pentru ca noi toți să fim în siguranță și să depășim cu bine aceste momente de încercare.

Împreună vom trece și împreună vom depăși cu bine această perioadă în care drepturile și libertățile noastre sunt restricționate. Noi avocații vă rămânem aproape în aceste vremuri dificile.

Cât de curând ne vom bucura din nou și deplin de cele mai esențiale/elementare acțiuni ale noastre: libertățile civile și religioase.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postări recente