Meniu Închide

Prima instanță care a validat poprirea Revolut Bank

După o analiză a portalului instanțelor am constatat că prima validare de poprire a Revolut Bank a fost dispusă de Judecătoria Caracal, în timp ce alte zeci de instanțe au pe rol procese de validare a popririi privind această persoană juridică, dar încă sunt în fază de cercetare judecătorească.

De pe siteul Judecătoriei Caracal observăm că instanța care a instrumentat cazul a făcut o adresă către BNR, probabil pentru a cere date cu privire la licența bancară pe teritoriul României relativ la REVOLUT BANK. Nu știm dacă instanța a și primit aceste date/informații sau s-a pronunțat în lipsa lor.

Am explicat în acest articol ce înseamnă validarea popririi și ce termen au părțile din executarea silită pentru a formula o astfel de cerere. În acest dosar terțul poprit Revolut Bank a refuzat să consemneze executorului judecătoresc suma de 6.541,38 lei, sumă ce face obiectul unei executări silite.

Solutia instanței a fost de admitere a cererii de validare a popririi, dar nu este una definitivă, ci cu posibilitatea formulării apelului în 5 zile de la comunicarea hotărârii. Revolut Bank a făcut apel și urmează ca o soluție definitivă să emită Tribunalul Olt, instanța competentă să judece acest apel.

În caz de admitere a apelului și de desființare a hotărârii Judecătoriei Caracal, terțul poprit nu suferă nici o sancțiune, iar poprirea se desființează de drept, Revolut Bank fiind îndreptățit la plata cheltuielilor judiciare avansate în acest proces.

În caz de respingere a apelului și de menținere a hotărârii Judecătoriei Caracal, Revolut Bank trebuie să plătească suma din hotărârea de validare a popririi, și anume 6.541,38 lei, instanța de apel putând totodată să îi aplice o amendă de până la 10.000 lei, daca se dovedește că a refuzat executarea popririi cu rea-credință (prima instanță nu a aplicat o astfel de amendă).

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postări recente