Meniu Închide

ICI București oferă servicii/ședințe de mediere la sediu. Cu drept sau fără drept?

Recent am avut o mică nelămurire în legătură cu un domeniu de internet. Am încercat să clarific problema cu deținătorul, dar nu am putut. Așa că am încercat să merg mai departe cu procedurile judiciare dar mi s-au oferit servicii de mediere….de la o instituție de stat – Institutul National de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI-București).

Mesajul celor de la ICI prin care oferă serviciile de mediere (am primit chiar și factura proformă):

”În ceea ce privește solicitarea de a vă ajuta să luați legătura cu deținătorul domeniului (…), vă comunicăm că Registrul de domenii .ro (RoTLD) oferă contra cost serviciul de mediere între deținătorul dreptului de utilizare al unui nume de domeniu .ro și o terță persoană la solicitarea scrisă și motivată a uneia dintre părți.
Tariful este de 200 euro (+ TVA) în valoare totală de 238 euro pentru fiecare serviciu de mediere între deținătorul domeniului și solicitantul medierii. În acest caz, vă rugăm să ne transmiteți datele necesare emiterii facturii și datele de contact ale solicitantului medierii, date la care RoTLD va transmite factura și invitația la mediere. Ulterior primirii acestor date, RoTLD va transmite proforma solicitantului medierii și după confirmarea plătii de către bancă va transmite invitațiile la mediere, la sediul ICI-București, atât deținătorului domeniului respectiv cât și persoanei care a solicitat medierea, dar nu poate obliga părțile să participe la mediere.După efectuarea plății facturii proforma se transmit invitații la mediere atât pentru solicitant cât și pentru deținătorul actual al domeniului.Întâlnirea părților va fi programată a avea loc la sediul INCDI – ICI București.Dacă deținătorul domeniului va participa la mediere el vă poate cominica datele de contact, personal. În situația în care el nu va fi prezent, Registrul nu vă va comunica datele de contact ale acestuia.Așa cum am precizat și anterior noi nu putem să obligăm nici una dintre părți să participle la ședința de mediere programată.Link-ul unde este descris succint serviciul de mediere pe care il oferă Registrul RoTLD și prețul acestuia il puteți accesa aici: https://www.rotld.ro/prices/.”

Exercitarea fără drept a profesiei de mediator este infracțiune. Am rămas profund uimit să văd că o instituție de așa anvergură intră în această zonă infracțională. Din uimire am și scris aceste puține rânduri.Voi face totuși și o sesizare la Consiliul de Mediere pentru ca cei care conduc profesia de mediator să ia măsurile ce se impun, dacă se impun.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postări recente