Meniu Închide

Amenzile pentru necompletarea formularului PLF se anulează iar cele plătite deja se restituie

Amenzile pentru necompletare formular PLF se anulează și cele plătite deja se restituie, conform legii promulgate astăzi. În termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a legii Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, stabileşte prin ordin al ministrului, procedura de restituire, de către organele fiscale locale, a sumelor de bani  plătite deja.

Art. 1. – Amenzile contravenţionale aplicate în temeiul art. 4 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România, abrogată prin Ordonanța de urgență a
Guvernului nr. 22/2022, neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, se anulează și se scad din evidențele organelor de executare.

Art. 2. – Sumele de bani achitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, reprezentând amenzi contravenţionale aplicate în temeiul art. 4 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 129/2021, abrogată prin Ordonanța de
urgență a Guvernului nr. 22/2022, se restituie la cererea contravenientului depusă la organul fiscal de executare competent în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a ordinului ministrului prevăzut la art. 3.

Un proiect similar este pe rolul Parlamentului în ceea ce privește amenzile primite pe durata stării de urgență, proiect ce este în faza de dezbatere la comisii în camera decizională, urmând să intre la vot în plen.

Print Friendly, PDF & Email

2 comentarii

  1. Mantescu Elena

    Mi a fost luat permisul pt o perioadă de 90 de zile. În momentul în care expira dovada , am făcut contestație la judecătorie. Între timp am luat permisul și pe parcursul judecării dosarului am renunțat la contestație. Am primit hotărârea ca a renunțat. Aștept hotărârea definitiva și voi preda permisul. Întrebarea mea este dacă mai pot da testarea pt reducerea cu o treime a pedepsei. Va mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postări recente