Meniu Închide

Decizie ICCJ privind reabilitarea ori împlinirea termenului de reabilitare referitor la omorul calificat

Prin Decizia 17 in dosarul 2018/1/2018, Inalta Curte de Casatie si Justitie – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept – a luat in examinare sesizarea formulata deCurtea de Apel Alba Iulia – Sectia penala in Dosarul nr. 6.533/107/2017 privind pronuntarea unei hotarari prealabile pentru dezlegarea de principiu a urmatoarei chestiuni de drept:

„Dacă în interpretarea dispozițiilor art. 189 alin. (1) lit. e) din Codul penal prin raportare la dispozițiile art. 169 din Codul penal, intervenirea reabilitării sau împlinirea termenului de reabilitare cu privire la persoana unui inculpat, condamnat anterior definitiv pentru o infracțiune de omor sau tentativă la infracțiunea de omor, împiedică reținerea agravantei prevăzute de art. 189 alin. (1) lit. e) din Codul penal, în cazul comiterii unei noi infracțiuni de omor sau tentative la infracțiunea de omor?”

ICCJ stabilește că în interpretarea art 189 alin 1 lit e din Codul Penal și a art 169 alin 1 din Codul Penal, în cazul săvârșirii unei noi infracțiuni de omor sau tentative la infracțiunea de omor, reabilitarea ori împlinirea termenului de reabilitare cu privire la persoana condamnată definitiv care a comis anterior o infracțiune de omor sau o tentativă la infracțiunea de omor nu împiedică reținerea elementului circumstanțial agravant prevazut în art 189 alin 1 lit e din Codul Penal. Decizia ICCJ – Completul pt dezlegarea unor chestiuni de drept in materie penală – nr 17 în dosarul in dosarul 2018/1/2018 Publicată in M Of partea I nr 1000/27.11.2018

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postări recente